×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Emir van Qatar treedt af

  Emir van Qatar treedt af

  De emir van Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani (61), legt zijn functie neer en spreekt de natie dinsdagmorgen toe. De emir heeft maandag de familie die het schiereiland regeert sinds halverwege de 19e eeuw op de hoogte gesteld van zijn abdicatie, meldde de Qatarese nieuwszender al-Jazeera. Hij draagt zijn taken over aan zijn zoon, prins Tamim bin Hamadal-Thani (33). Dinsdag is tot feestdag uitgeroepen.

  De emir greep in 1995 de macht uit handen van zijn vader. Hij moderniseerde het rijke Qatar doortastend en plaatste het met zijn buitenlands beleid op de voorgrond. Hij zou om gezondheidsredenen aftreden.

  Toenmalig koningin Beatrix bracht in 2011 een staatsbezoek aan de emir en zijn land. Die meldde zich toen af voor de contraprestatie die de koningin hem anbood, het concert van het Amsterdam Baroque Orchestra in het Katara Opera House. Zijn tweede echtgenote sjeika Mozah nam toen de honneurs waar.

  24 juni 2013 - 17:24