×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth sloot 2012 af met bijzonder wapenfeit

  Koningin ondertekende nieuwe regels voor achterkleinkind

  Elizabeth sloot 2012 af met bijzonder wapenfeit

  Koningin Elizabeth ondertekende op het laatste nippertje van 2012 dat ook een eventuele dochter van William en Kate de titel prinses kan krijgen en het predicaat Koninklijke Hoogheid. Volgens de tot 31 december 2012 geldende regels zou een jongetje, als oudste zoon van de oudste zoon van de Prins van Wales, wel een prins zijn, maar voor kinderen van het vrouwelijk geslacht was dat niet geregeld. De tot voor kort geldende regels dateren nog van de ‘Letters Patent’ van George V in 1917. Nu blijkt dat koningin Elizabeth een nieuwe regeling heeft uitgevaardigd dat alle zoons en dochters van de oudste zoon van de Prins van Wales prins of prinses zullen heten.

  De verwachting was er al dat dit zou worden aangpast, net als dat de Britse Gemenebest wil dat de eerstgeborene de eerste in lijn wordt en jongens niet de voorkeur krijgen.

  10 januari 2013 - 12:42