×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth’s huwelijk staat model voor William

  Sobere bruiloft met weinig regeringsleiders verwacht

  De grote dag van William en Kate zal meer lijken op de bruiloft van - toenmalig - prinses Elizabeth en Philip Mountbatten, dan op het huwelijk van William's ouders, melden bronnen aan het Britse hof. De overweldigende bruiloft van prins Charles en Diana in St. Paul's Cathedral in 1981 was een staatsaangelegenheid, waarbij presidenten, premiers en koningshuizen alom vertegenwoordigd waren om mee te vieren met de eerste in lijn van troonopvolging. Omdat prins William geen kroonprins is en 'maar' tweede in lijn, zal bijvoorbeeld president Barack Obama niet per definitie aanwezig zijn. Alleen staatshoofden die vriend van de familie zijn, zullen hun opwachting maken in Westminster Abbey. Deze locatie is dan ook een stuk minder groot, waardoor de bruiloft intiemer is dan in St. Paul's, al is het alsnog niet intiem te noemen. De bruiloft zelf zou naar verluidt veel minder pracht en praal gaan vertonen, net als bij het huwelijk van Elizabeth en Philip, Ook toen verkeerde het land in een moeilijke tijd, het zou dan ook niet passen om er een uitbundige happening van te maken. Dat Kate Middleton nog altijd geen ontwerper zou hebben uitgekozen, lijkt daar ook op te duiden. Veel tijd voor een gecompliceerde, extravagante jurk zit er daarom al niet meer in, zeggen experts. Maar een écht intieme bruiloft, zoals ze die van hun vrienden kennen, is niet voor William en Kate weggelegd. Het doel blijft hetzelfde. Per slot, 'afgezien van de pracht en de betekenis voor het land, is het in essentie precies hetzelfde als de gewone man die deze middag trouwt in een dorpskerkje op het platteland,' sprak de aartsbisschop van York destijds tijdens de dienst in 1947. Een zin die ook volgend jaar weer van toepassing kan zijn.


  16 december 2010 - 15:46