×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth rouwt om Monty

  Corgi was trouwe metgezel van twee koninginnen

  De oudste corgi van de Britse koningin Elizabeth is dood. De 13-jarige Monty had eerder dit jaar nog een bijrol in het filmpje met Elizabeth dat werd vertoond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het hondje stierf naar verluidt aan ouderdomsverschijnselen. Het hondje is begraven en heeft op Balmoral, het Schotse verblijf van de koningin, een grafsteen gekregen met daarop zijn naam, geboorte- en sterfdatum. Als tekst staat op het steentje: 'Monty, the faithful companion of the Queen and the Queen-Mother'. Monty was eerder eigendom geweest van de moeder van Elizabeth, de Queen-Mother. Na haar dood nam Elizabeth het hondje over. Met de dood van Monti heeft Elizabeth nog vier honden: twee corgi's en twee dorgi's, een kruising van een corgi met een tekkel. De corgi's zijn een koninklijke traditie in Groot-Brittannië sinds de vader van Elizabeth, de latere koning George VI, er in 1933 eentje kocht. Alle honden van Elizabeth stammen af van een puppy, Susan, die ze kreeg op haar 18de verjaardag. Elizabeth was zo gek op Susan dat het hondje mee ging op de rijtour na haar huwelijk met Philip en zelfs de huwelijksreis.


  9 september 2012 - 11:52