×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth op ziekenbezoek

  Philip had goede nachtrust

  Koningin Elizabeth heeft vandaag haar man opgezocht in het ziekenhuis in Cambridgeshire. Hij ligt daar vanwege behandeling voor een verstopte kransslagader. De 90-jarige prins kreeg tijdens een operatie een stent geplaatst, nadat hij in allerijl naar het ziekenhuis werd vervoerd vanwege pijn op zijn borst. Naar verluidt is de prins ‘helder van geest’, maar blijft hij voorlopig ter observatie in Papworth Hospital, aldus Buckingham Palace. Medische experts gaan ervan uit dat prins, ondanks zijn hoge leeftijd, volledig zal herstellen.
  De koningin werd tijdens haar bezoek van drie kwartier vergezeld door zoons Edward en Andrew en dochter Anne. Per helikopter arriveerden ze bij het ziekenhuis, waar de koningin sprak met directeur en haar persoonlijke arts, professor John Cunningham. Toen het gezelschap het hospitaal verliet, arriveerden de prins van Wales en de hertogin van Cornwall, Charles en Camilla. Zij kwamen per auto vanuit Highgrove, alwaar zij deze dagen verblijven.

  Volgens BBC’s koninklijk verslaggever Nicholas Witchell betekent het feit dat de koningin haar man zo snel bezoekt heel wat. De koninklijke familie zou zeer bezorgd zijn om de toestand van Philip. Een woordvoerder van het paleis: ‘De Hertog van Edinburgh had een goede nachtrust en is helder van geest en hij popelt om het ziekenhuis te verlaten. De kerkdienst op zondag gaat gewoon door zoals gepland en er zijn geen wijzigingen in de plannen van de kerstviering van de koninklijke familie.’

  Traditioneel zou de koninklijke familie morgenochtend na het gezamenlijk ontbijt naar de Maria Magdalenekerk gaan op het koninklijk landgoed. Daags daarna, op Tweede Kerstdag – Boxing Day – zou Philip traditiegetrouw de Sandringham’s Boxing Day jacht leiden. Het ziet ernaar uit dat de hertog dat dit jaar moet overslaan.

  24 december 2011 - 14:53