×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth krijgt bezoek uit Roemenië

  Margarita en Radu krijgen lunch van koningin

  Elizabeth krijgt bezoek uit Roemenië

  De Britse koningin Elizabeth II heeft dinsdag een privélunch aangeboden aan kroonprinses Margarita van Roemenië en haar echtgenoot prins Radu. Dat heeft het paar na afloop zelf bekendgemaakt. Margarita en Radu zijn voor een 5-daags bezoek in de Britse hoofdstad. De goede betrekkingen van de Britse koningin met de Roemeense koninklijke familie dateren al uit haar jeugd. De toen 10-jarige prinses Elizabeth kreeg bij de kroning van haar vader George VI een pop van Margarita’s vader Mihai cadeau. In 1947 was Mihai als koning aanwezig op de bruiloft van Elizabeth met prins Philip. Amper een maand later werd hij door het communistisch regime in zijn land de grens overgezet. Wel leerde hij bij Elizabeth zijn eigen latere bruid kennen, prinses Anna van Bourbon-Parma.

  Vorig jaar was Mihai eregast bij de feestelijkheden ter gelegenheid van het diamanten regeringsjubileum van Elizabeth. Indien de geschiedenis een ander verloop had gekend, had Mihai (91) zijn 85 jarig regeringsjubileum kunnen vieren.

  13 februari 2013 - 11:35