×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth krijgt bezoek uit Roemenië

  Margarita en Radu krijgen lunch van koningin

  Elizabeth krijgt bezoek uit Roemenië

  De Britse koningin Elizabeth II heeft dinsdag een privélunch aangeboden aan kroonprinses Margarita van Roemenië en haar echtgenoot prins Radu. Dat heeft het paar na afloop zelf bekendgemaakt. Margarita en Radu zijn voor een 5-daags bezoek in de Britse hoofdstad. De goede betrekkingen van de Britse koningin met de Roemeense koninklijke familie dateren al uit haar jeugd. De toen 10-jarige prinses Elizabeth kreeg bij de kroning van haar vader George VI een pop van Margarita’s vader Mihai cadeau. In 1947 was Mihai als koning aanwezig op de bruiloft van Elizabeth met prins Philip. Amper een maand later werd hij door het communistisch regime in zijn land de grens overgezet. Wel leerde hij bij Elizabeth zijn eigen latere bruid kennen, prinses Anna van Bourbon-Parma.

  Vorig jaar was Mihai eregast bij de feestelijkheden ter gelegenheid van het diamanten regeringsjubileum van Elizabeth. Indien de geschiedenis een ander verloop had gekend, had Mihai (91) zijn 85 jarig regeringsjubileum kunnen vieren.

  13 februari 2013 - 11:35