×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth en Philip naar uitvaart Thatcher

  Iron Lady wilde geen staatsbegrafenis

  Elizabeth en Philip naar uitvaart Thatcher

  Koningin Elizabeth II en prins Philip zijn op 17 april in St Paul’s Cathedral in Londen aanwezig bij de uitvaartdienst van oud-premier Margaret Thatcher die maandag op 87-jarige leeftijd overleed. De eerste en tot nu toe enige keer dat de koningin een begrafenis van een oud-premier bijwoonde was in 1965. Toen kreeg Winston Churchill een staatsbegrafenis, waarbij onder andere ook koningin Juliana aanwezig was.

  Margaret Thatcher, ook wel bekend als de ‘IJzeren dame’, krijgt op eigen verzoek geen staatsbegrafenis, maar ze wordt wel met militair ceremonieel uitgeleide gedaan. De kist met haar stoffelijk overschot staat de avond voor de uitvaart opgebaard in het parlement. Thatcher wordt na de uitvaart gecremeerd. Daarbij is alleen de familie aanwezig.

  10 april 2013 - 13:09