×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth 60 jaar vorstin

  Britse koningin viert jubileum

  Exact 60 jaar geleden kwam Elizabeth op de Britse troon, doordat haar vader op 6 februari 1952 in de vroege ochtend in zijn slaap overleed. Op 31 januari zwaaide koning George VI zijn dochter en schoonzoon nog uit, toen ze voor een officiële reis naar Kenia vertrokken. George was toen al erg zwak. Prinses Elizabeth keerde als koning Elizabeth II terug toen Philip haar vertelde dat haar vader was overleden. Een dag later werd in St. James’s Palace de proclamatie uitgesproken. De daadwerkelijke kroning vond echter ruim een jaar later plaats, op 2 juni 1953.

  Echt groots wordt het vandaag niet gevierd, voor de Queen is het bijna een werkdag als alle andere. Afgelopen vrijdag plantte ze op Sandringham een herinneringsboom ter gelegenheid van het jubileum. De eerste in een immense reeks van een miljoen bomen die door het hele koninkrijk moeten worden geplant. Op Sandringham verblijft de koningin op het moment, bovendien de plek waar haar vader George VI overleed aan longkanker. Later dit jaar wordt haar jubileum groots gevierd, onder andere met een botenparade op de Thames.

  6 februari 2012 - 09:35