×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eigen foto-expositie voor Robin Utrecht op Paleis Soestdijk

  Van der Vorst: 'Het lijkt wel of hij flirt met de Oranjes'

  Eigen foto-expositie voor Robin Utrecht op Paleis Soestdijk

  Met veel applaus is woensdagmiddag in Paleis Soestdijk de fototentoonstelling ‘Een modern koningshuis’ van Robin Utrecht verwelkomd. Utrecht gaf zelf een rondleiding langs de opnamen die hij de afgelopen tien jaar maakte voor persbureau ANP en de RVD. ‘Het is werk van de beste fotograaf van Nederland’, meende Peter van der Vorst die de expositie officieel opende. ‘Hij is altijd bescheiden, eigenlijk totaal onzichtbaar’, zei de royaltywatcher en televisiecoryfee. Robin Utrecht heeft weliswaar het voordeel dat hij voor het ANP werkt, waardoor hij ”een stapje dichterbij mag komen dan collega’s, maar hij voegt ook wat toe. Het lijkt wel of hij flirt met de Oranjes’, zei Van der Vorst. ‘Je zoekt naar een spontaan moment”, legde Utrecht uit. ‘Je hebt altijd veel last van mensen die om de koningin heenlopen’, merkte hij op over de moeilijkheid om Beatrix of Maxima ‘alleen’ in beeld te krijgen.

  Dat is echter met regelmaat gelukt, zoals op de tentoonstelling die tot eind juni loopt, is te zien. Er is een tweedeling gemaakt, met Utrechts persoonlijk uitgekozen opnamen van de eind deze maand terugtredende koningin en foto’s van het nieuwe koningspaar en de prinsjesjes.

  Op staatsbezoeken, Koninginnedag, bij werkbezoeken en familiebijeenkomsten en bij fotosessies. Voor Utrecht is de opname die hij in Oman maakte van de koningin met hoofddoek bij een bezoek aan de Qaboos moskee zijn favoriet. ‘Je kunt eraan zien dat je behalve fotograaf ook kunstenaar bent’, prees Van der Vorst het resultaat.

  De expositie is tot eind juni te bezichten. Paleis Soestdijk is open van vrijdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

  10 april 2013 - 20:24