Eerste schooldag voor Sverre Magnus

Prins Sverre Magnus, de jongste telg van het Noors kroonprinselijk paar, gaat vandaag voor het eerst naar school. Behalve zijn eigen ouders Haakon en Mette-Marit gaat ook koningin Sonja mee, Sverre’s grootmoeder. Sonja en Harald staan erom bekend dat ze graag een belangrijke rol spelen in het leven van hun kleinkinderen.

Op de Jansløkka School in Asker, vlakbij Skaugum waar het gezin woont, vindt een introductie plaats voor alle nieuwe leerlingen. De royals ontmoeten daar het schoolhoofd, de leerkracht van Sverre Magnus en diens assistent, waarna om stipt 12 uur de ceremonie begint.

Een toespraak van het hoofd, een uitvoering van het schoollied en daarna wordt elke nieuwe leerling persoonlijk met een handdruk begroet. Daarna gaan de nieuwe leerlingen de klas in, waar de pers niet wordt toegelaten. Het kroonprinselijk paar probeert hun privacy goed te bewaken. De leerkracht van het jonge prinsje heeft de ouders van de leerlingen gevraagd om geen foto’s te delen met de media. De vijfjarige Sverre Magnus is derde in lijn voor de troon, na vader Haakon en zus Ingrid Alexandra (7). Zijn zus zit op dezelfde school en ook halfbroer Marius (14) kreeg op deze school les.