×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste schooldag prinses Alexia

  Prinses Alexia (4) is maandag aan haar eerste schooldag begonnen. Aan de hand van haar zus Amalia en samen met haar ouders, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, arriveerde ze ’s ochtends vroeg bij de Bloemcampschool in Wassenaar.

  Juffen Carla Buijs en Yvonne van Veen van groep 1A verwelkomden Alexia bij haar klaslokaal, dat versierd was met gele, groene en paarse vliegers voor het raam. De prinses kreeg buiten haar lokaal haar vakje toegewezen waar ze haar rode Dora-rugzak voortaan mag opbergen. De ‘coole’ rugzak die Alexia wenste voor haar verjaardag, vrijdag 26 juni, heeft ze dus ook gekregen, zo vertelde ze aan de juf.

  Onder toeziend oog van haar vader en moeder nam Alexia plaats op haar eigen stoeltje, voor het raam. ‘Welkom Alexia’, stond er op een televisiescherm. Alexia was best wel zenuwachtig, ze hield de hand van haar moeder stevig vast. Voor Willem-Alexander en Máxima was de eerste schooldag van Alexia al iets makkelijker als die van Amalia destijds. Ook omdat Alexia zelf er zo naar had toegeleefd. 

  De andere kinderen in de klas hebben de prinses later die dag toegezongen met een een ballade. ‘Dat doen we altijd met kinderen die nieuw of jarig zijn. We zingen het eerst in het Frans, en daarna in het Nederlands. Het lied gaat erover dat ieder kind op aarde een beetje schittert,’ vertelde de juf.

  Zomervakantie

  Alexia, de derde in de lijn van troonopvolging, is de tweede prinses op de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Prinses Amalia (5) ging in december 2007 voor het eerst naar deze school. Amalia doet zo goed haar best dat ze na de zomer al naar groep 3 mag. Zij zit op school drie klassen verderop dan haar jongere zus. Over twee weken begint de zomervakantie voor beide zusjes.

  Foto’s RVD

  30 juni 2009 - 09:49