×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste buitenlandse bezoek nieuwe koning

  Willem-Alexander en Máxima waren in het geheim in Duitsland

  Eerste buitenlandse bezoek nieuwe koning

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn afgelopen weekend in het diepste geheim naar Duitsland gereisd. Ze woonden in Bad Heilbrunn de Belijdenis van prinses Pauline zu Sayn-Wittgentein-Hohenstein bij. De Duitse prinses is het petekind van Willem-Alexander en ze was ook één van de bruidskinderen bij diens huwelijk met Máxima Zorreguieta in 2002. Het bezoek van de nieuwe koning en koningin van Nederland was door de familie zu Sayn-Wittgenstein-Hohenstein strikt geheim gehouden. De dominee, die de dienst leidde, en de politie, die een oogje in het zeil hield, waren opgedragen geen mededelingen te doen aan de media. Volgens één van de aanwezigen complimeteerde de koning dominee Johannes Schultheiss na afloop met de preek. Het was volgens Willem-Alexander 'sehr schön' geweest en de dominee had volgens de koning in moderne en heldere woorden gesproken. Na afloop van de dienst ging het koningspaar met de familie naar het landgoed van de familie Sayn-Wittgenstein-Hohenstein, voor een familiefeest. Binnenkort keren Willem-Alexander en Máxima weer terug naar Duitsland. Dan gaat het om een officiële reis, waarbij de koning en koningin onder andere bij de Duitse president op bezoek gaan.


  13 mei 2013 - 15:13