×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Een en al oor voor prinses Laurentien

  Prinses Laurentien leest voor tijdens Nationaal Voorleesontbijt

  Jan Mulder, Harm Edens, Sylvana Simons, Noraly Beyer, politici, bekende Nederlanders, juffen en meesters; overal in Nederland, hebben zij vanochtend kinderen van basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven een verhaaltje voorgelezen. De Nationale Voorleesdagen zijn namelijk vandaag gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Ook prinses Laurentien heeft vandaag haar steentje bijgedragen en liefst twee boeken voorgelezen aan de kinderen in de bibliotheek in Lisse, waaronder Fiet wil rennen, het prentenboek van het jaar. Ademloos luisteren de kinderen naar de prinses, die vertelt over struisvogel Fiet, die het liefst de hele dag zou rennen. Daarna is het boek Balotje en het tasje van oma aan de beurt. Balotje is het tasje kwijt dat ze van haar oma heeft gekregen. Oma moet mee op zoek, maar wag niet weten wat Balotje kwijt is. 'Zij jullie ook wel eens iets kwijt?' vraagt Laurentien aan de kinderen. Natuurlijk. Ook Laurentien's eigen kinderen zijn wel eens wat kwijt. 'Mijn zoon heeft een klein ratje en die is soms weg,' vertelt ze de kinderen. 'Maar hij vindt hem altijd terug,' zegt Laurentien. Maar of ze daar blij mee is?


  Jan Mulder, Harm Edens, Sylvana Simons, Noraly Beyer, politici, bekende Nederlanders, juffen en meesters; overal in Nederland, hebben zij vanochtend kinderen van basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven een verhaaltje voorgelezen. De Nationale Voorleesdagen zijn namelijk vandaag gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Ook prinses Laurentien heeft vandaag haar steentje bijgedragen en liefst twee boeken voorgelezen aan de kinderen in de bibliotheek in Lisse, waaronder Fiet wil rennen, het prentenboek van het jaar. Ademloos luisteren de kinderen naar de prinses, die vertelt over struisvogel Fiet, die het liefst de hele dag zou rennen. Daarna is het boek Balotje en het tasje van oma aan de beurt. Balotje is het tasje kwijt dat ze van haar oma heeft gekregen. Oma moet mee op zoek, maar wag niet weten wat Balotje kwijt is. ‘Zij jullie ook wel eens iets kwijt?’ vraagt Laurentien aan de kinderen. Natuurlijk. Ook Laurentien’s eigen kinderen zijn wel eens wat kwijt. ‘Mijn zoon heeft een klein ratje en die is soms weg,’ vertelt ze de kinderen. ‘Maar hij vindt hem altijd terug,’ zegt Laurentien. Maar of ze daar blij mee is?

  19 januari 2011 - 13:32