×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Duizenden in Utrecht zingen ‘Bea bedankt, Bea bedankt’

  Spontaan dankwoord namens Utrechters aan koningin

  Duizenden in Utrecht zingen ‘Bea bedankt, Bea bedankt’

  Een vol Domplein in Utrecht heeft koningin Beatrix donderdagavond bij haar laatste bezoek aan de Domstad luid toegezongen. De koningin stak van afstand de nieuwe verlichting aan van de Domtoren, als startsein voor de viering van opening 300 jaar Vrede van Utrecht. “Bea bedankt, Bea bedankt”, klonk het uit duizenden kelen.

  De koningin reageerde op het balkon van het Academiegebouw verrast en zwaaide naar het toegestroomde publiek. Burgemeester Aleid Wolfsen had haar kort daarvoor spontaan al bedankt voor haar betrokkenheid bij de stad en de provincie Utrecht. De burgemeester benadrukte dat Utrecht trots kan zijn: de nieuwe koning is in deze stad geboren. In de menigte bevond zich ook een enkele republikein met een protestbord tegen de monarchie (‘het is 2013’) en verderop stonden aanhangers, die op oranje gekleurde borden lieten weten dat de monarchie ‘juist in 2013’ nog relevant is.

  Voorafgaand aan het verlichten van de Dom woonde de koningin met prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de Domkerk het concert ‘Perpetual Peace’ bij. Daarin werd muziek ten gehore gebracht die de vredeswens vertolkt en de werken die de Georg Friedrich Händel en William Croft componeerden voor de op 11 april 1713 gesloten vrede.

  11 april 2013 - 23:00