Placeholder

Dromenkast naar Paleis Het Loo

Op vrijdag 19 april strijkt er een bijzonder object neer voor Paleis Het Loo in Apeldoorn: de Dromenkast. Voorbijgangers kunnen binnenstappen en hun droom voor ons land delen op video. De Dromenkast is een project van het Nationaal Comité Inhuldiging om mensen aan te moedigen hun droom voor Nederland te delen.
Een videocompilatie van de dromen wordt geplaatst op de Dromenwebsite www.deeljouwdroom.nl. Sinds de lancering van de Dromensite op 2 april hebben duizenden Nederlanders hun toekomstdroom voor Nederland gedeeld. Iedere inwoner van ons Koninkrijk die een verrassende, inspirerende en begrijpelijke droom heeft voor ons land, kan deze tot en met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april uploaden. Uiteindelijk selecteert een jury van bekende Nederlanders de meest inspirerende dromen voor publicatie in het Droomboek. Dit wordt op 5 september aan het Koningspaar aangeboden in aanwezigheid van de indieners van de gekozen dromen. Daarna is het boek als e-book en in gedrukte versie voor alle Nederlandse huishoudens beschikbaar.
Om zoveel mogelijk mensen te inspireren hun droom in te sturen, reist de Dromenkast het hele land door. Zo komt de Dromenkast ook nog bij het Circustheater in Scheveningen op zaterdag 20 april en op Het Plein in Den Haag op 24 april. De Dromenkast staat vrijdag tussen 10.30 en 15.30 uur bij Paleis Het Loo aan de Loseweg in Apeldoorn.