×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dromenkast naar Paleis Het Loo

  Nederlanders kunnen dromen opnemen voor Droomboek

  Dromenkast naar Paleis Het Loo

  Op vrijdag 19 april strijkt er een bijzonder object neer voor Paleis Het Loo in Apeldoorn: de Dromenkast. Voorbijgangers kunnen binnenstappen en hun droom voor ons land delen op video. De Dromenkast is een project van het Nationaal Comité Inhuldiging om mensen aan te moedigen hun droom voor Nederland te delen.
  Een videocompilatie van de dromen wordt geplaatst op de Dromenwebsite www.deeljouwdroom.nl. Sinds de lancering van de Dromensite op 2 april hebben duizenden Nederlanders hun toekomstdroom voor Nederland gedeeld. Iedere inwoner van ons Koninkrijk die een verrassende, inspirerende en begrijpelijke droom heeft voor ons land, kan deze tot en met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april uploaden. Uiteindelijk selecteert een jury van bekende Nederlanders de meest inspirerende dromen voor publicatie in het Droomboek. Dit wordt op 5 september aan het Koningspaar aangeboden in aanwezigheid van de indieners van de gekozen dromen. Daarna is het boek als e-book en in gedrukte versie voor alle Nederlandse huishoudens beschikbaar.
  Om zoveel mogelijk mensen te inspireren hun droom in te sturen, reist de Dromenkast het hele land door. Zo komt de Dromenkast ook nog bij het Circustheater in Scheveningen op zaterdag 20 april en op Het Plein in Den Haag op 24 april. De Dromenkast staat vrijdag tussen 10.30 en 15.30 uur bij Paleis Het Loo aan de Loseweg in Apeldoorn.

  17 april 2013 - 17:00