Doop dochter prins Carlos in Parma

Deze maand wordt in het Italiaanse Parma prinses Luisa Irene gedoopt. Het eerste kindje van prins Carlos en prinses Annemarie, de hertog en hertogin van Parma, zal tijdens een besloten plechtigheid worden gedoopt door bisschop Enrico Solmi.

Dezelfde bisschop was een van de celebranten tijdens de uitvaartdienst van Carlos Hugo, de grootvader van Luisa en vorige hertog van Parma. De besloten plechtigheid zal naar verwachting zonder veel Oranjes plaatsvinden. Behalve naaste familie worden alleen enkele vrienden verwacht.

Prinses Luisa Irene Constance Anna Maria de Bourbon de Parme is op 9 mei geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. De naam, Luisa Irene, betekent 'strijder voor vrede', zo lieten de ouders weten. De roepnaam van het meisje is Luisa, geschreven op de Spaanse en Italiaanse wijze. Luisa is een klassieke familienaam die ver terug te voeren is in de geschiedenis. Ze is naar haar beide grootmoeders vernoemd; Irene en Anna, en naar haar tante en overgrootmoeder van moederszijde; Constance.