×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Doop dochter prins Carlos in Parma

  Luisa Irene krijgt Heilig Doopsel van bisschop van Parma

  Deze maand wordt in het Italiaanse Parma prinses Luisa Irene gedoopt. Het eerste kindje van prins Carlos en prinses Annemarie, de hertog en hertogin van Parma, zal tijdens een besloten plechtigheid worden gedoopt door bisschop Enrico Solmi.


  Dezelfde bisschop was een van de celebranten tijdens de uitvaartdienst van Carlos Hugo, de grootvader van Luisa en vorige hertog van Parma. De besloten plechtigheid zal naar verwachting zonder veel Oranjes plaatsvinden. Behalve naaste familie worden alleen enkele vrienden verwacht.

  Prinses Luisa Irene Constance Anna Maria de Bourbon de Parme is op 9 mei geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. De naam, Luisa Irene, betekent 'strijder voor vrede', zo lieten de ouders weten. De roepnaam van het meisje is Luisa, geschreven op de Spaanse en Italiaanse wijze. Luisa is een klassieke familienaam die ver terug te voeren is in de geschiedenis. Ze is naar haar beide grootmoeders vernoemd; Irene en Anna, en naar haar tante en overgrootmoeder van moederszijde; Constance.

  14 september 2012 - 18:55