×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Doet Elizabeth stapje terug?

  Charles sinds jaren naar opening parlement

  Doet Elizabeth stapje terug?

  De Britse koningin Elizabeth II heeft woensdag de ‘troonrede’ voorgelezen in het Hogerhuis in Londen. Een van haar (feitelijk die van het kabinet) boodschappen was dat in het Verenigd Koninkrijk strengere regels komen op het gebied van immigratie en dat er hardere maatregelen worden genomen tegen criminaliteit. Ook gaat het kabinet van premier David Cameron nieuwe pogingen ondernemen om de kwakkelende Britse economie nieuw leven in te blazen.

  De 87-jarige koningin kwam met prins Philip, de Hertog van Edinburgh, en werd voor het eerst sinds 1996 tijdens deze ceremoniële dag vergezeld door haar oudste zoon prins Charles. Ook Charles echtgenoot Camilla, de Hertogin van Cornwall, gaf acte de présence. In de Britse media wordt Charles’ aanwezigheid uitgelegd als een teken dat zijn rol als troonopvolger steeds belangrijker wordt en de vorstin een stapje terug doet. Zijn verschijning in het Hogerhuis volgt op de dag dat Buckingham Palace aankondigde dat de Prins van Wales zijn moeder zal vervangen tijdens de jaarlijkse top van het Gemenebest.

  8 mei 2013 - 15:03