×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dochter voor prins Carlos en prinses Annemarie

  We noemen haar Luisa Irene'

  Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Carlos en Prinses Annemarie de Bourbon de Parme geven met grote blijdschap en dankbaarheid kennis van de geboorte van hun dochter Luisa Irene Constance Anna Maria. Het prinsesje, het eerste kind van de Hertog en Hertogin van Parma, is op 9 mei geboren om 16.30 uur in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Bij haar geboorte woog ze 3160 gram. De lengte van de baby is 52 centimeter. Gynaecoloog Kim Boers stond Prinses Annemarie bij de bevalling terzijde. Mede dankzij de grote betrokkenheid en de uitstekende zorgen van de gynaecoloog en de andere medewerkers van het ziekenhuis, is de bevalling voorspoedig verlopen. Moeder en dochter maken het allebei goed. De naam, Luisa Irene, betekent 'strijder voor vrede', zo laten de ouders weten. De roepnaam van het meisje is Luisa, geschreven op de Spaanse en Italiaanse wijze. Luisa is een klassieke familienaam die ver terug te voeren is in de geschiedenis. De ouders vinden het tegelijkertijd een mooie en krachtige naam en hopen dat hun dochter er een eigentijdse en persoonlijke betekenis aan zal geven. Luisa is naar haar beide grootmoeders vernoemd; Irene en Anna, en naar haar tante en overgrootmoeder van moederszijde; Constance.


  10 mei 2012 - 18:26