×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dochter prins William erft niet alle titels

  Dochter prins William erft niet alle titels

  De baby van de Britse prins William en zijn vrouw Kate mag, ongeacht het geslacht, door een nieuwe wet dan wel automatisch de troonopvolger worden, maar dat betekent niet dat het voortrekken van jongens overal is uitgebannen. Als het een meisje is dan erft de koninklijke baby niet alle titels van papa. Daily Mail ontdekte dat een eventuele zoon van William en Kate zich de hertog van Cornwall mag noemen, maar een dochter krijgt dit recht niet. Zij wordt geen hertogin. Alhoewel een meisje wel recht heeft op inkomsten van het landgoed, mag ze de officiële titel niet dragen. Het hertogdom van Cornwall ligt in het zuidwesten van Engeland en is in 1337 door koning Edward III uitgeroepen tot hertogdom voor zijn zoon prins Edward. Het stuk land moest ervoor zorgen dat prins Edward, en elke toekomstige prins van Wales, gegarandeerd een inkomen voor het leven zou hebben. Maar in de kleine lettertjes staat dat alleen de oudste overlevende zoon van de monarch recht heeft op de titel.

  1 juli 2013 - 16:40