×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dit jaar geen kerstfeest op Buckingham Palace

  Economische situatie heeft Queen doen besluiten tot afgelasten

  De Britse koningin Elizabeth paste eerder het jaarlijkse kerstfeest voor het paleispersoneel aan naar een tweejaarlijks feest, nu stelt ze het opnieuw uit. Hiermee wil ze respect tonen voor de moeilijke economische situatie in het land, zo meldt een woordvoerder van Buckingham Palace.


  Traditioneel wordt als dank voor de inzet jaarlijks het kerstfeest met het personeel gevierd in een informele setting, waar de koninklijke familie zich mengt tussen hun personeel. Er wordt dan ook niet vreemd opgekeken wanneer lakeien met de koningin dansen en hofdames met prins Philip. ‘De champagne vloeit er rijkelijk en je voelt je gewaardeerd voor het harde werken. Dit zal niet in goede aarde vallen,’ meldt een hoveling aan de Britse krant The Sun. Zij schrijven ook over het prijskaartje van het feest, naar verluidt zo’n € 57.000. Dit betaalt de koningin uit haar eigen portemonnee. Dit jaar helaas niet, net als de voorgaande twee jaren.

  17 oktober 2010 - 10:00