×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dit jaar geen kerstfeest op Buckingham Palace

  Economische situatie heeft Queen doen besluiten tot afgelasten

  De Britse koningin Elizabeth paste eerder het jaarlijkse kerstfeest voor het paleispersoneel aan naar een tweejaarlijks feest, nu stelt ze het opnieuw uit. Hiermee wil ze respect tonen voor de moeilijke economische situatie in het land, zo meldt een woordvoerder van Buckingham Palace.


  Traditioneel wordt als dank voor de inzet jaarlijks het kerstfeest met het personeel gevierd in een informele setting, waar de koninklijke familie zich mengt tussen hun personeel. Er wordt dan ook niet vreemd opgekeken wanneer lakeien met de koningin dansen en hofdames met prins Philip. ‘De champagne vloeit er rijkelijk en je voelt je gewaardeerd voor het harde werken. Dit zal niet in goede aarde vallen,’ meldt een hoveling aan de Britse krant The Sun. Zij schrijven ook over het prijskaartje van het feest, naar verluidt zo’n € 57.000. Dit betaalt de koningin uit haar eigen portemonnee. Dit jaar helaas niet, net als de voorgaande twee jaren.

  17 oktober 2010 - 10:00