×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Diana’s jurken geveild

  Museum koopt japonnen voor 2 ton

  Twee jurken van prinses Diana zijn in Amerika geveild voor een kleine twee ton in euro's. De japonnen zouden eerder al onder de hamer gaan, maar het veilinghuis vond dat nu, na het huwelijk van William en Kate, de tijd pas rijp was. Wie de jurken heeft gekocht, wil men niet zeggen, behalve dat het een museum is. Het gaat om een zwarte avondjurk van zijdecrêpe die de moeder van prins William droeg in 1992, tijdens een officieel bezoek met prins Charles aan India. Het museum kocht deze voor 144.000 dollar. De andere japon is strapless en is van zijdechiffon. Compleet met stola ging deze voor 132.000 dollar onder de hamer. De Prinses van Wales droeg de jurk, van de hand van de vorig jaar overleden Catherine Walker, tijdens het filmfestival in Cannes in 1987.Sinds de dood van Diana in 1997 zijn de jurken in een klimaatgecontroleerde omgeving opgeslagen geweest. Een deel van de opbrengst gaat naar een van de goede doelen van prinses Diana.


  Twee jurken van prinses Diana zijn in Amerika geveild voor een kleine twee ton in euro’s. De japonnen zouden eerder al onder de hamer gaan, maar het veilinghuis vond dat nu, na het huwelijk van William en Kate, de tijd pas rijp was. Wie de jurken heeft gekocht, wil men niet zeggen, behalve dat het een museum is.
  Het gaat om een zwarte avondjurk van zijdecrêpe die de moeder van prins William droeg in 1992, tijdens een officieel bezoek met prins Charles aan India. Het museum kocht deze voor 144.000 dollar. De andere japon is strapless en is van zijdechiffon. Compleet met stola ging deze voor 132.000 dollar onder de hamer. De Prinses van Wales droeg de jurk, van de hand van de vorig jaar overleden Catherine Walker, tijdens het filmfestival in Cannes in 1987.
  Sinds de dood van Diana in 1997 zijn de jurken in een klimaatgecontroleerde omgeving opgeslagen geweest. Een deel van de opbrengst gaat naar een van de goede doelen van prinses Diana.

  10 mei 2011 - 11:11