Diana’s jurken geveild

Twee jurken van prinses Diana zijn in Amerika geveild voor een kleine twee ton in euro's. De japonnen zouden eerder al onder de hamer gaan, maar het veilinghuis vond dat nu, na het huwelijk van William en Kate, de tijd pas rijp was. Wie de jurken heeft gekocht, wil men niet zeggen, behalve dat het een museum is. Het gaat om een zwarte avondjurk van zijdecrêpe die de moeder van prins William droeg in 1992, tijdens een officieel bezoek met prins Charles aan India. Het museum kocht deze voor 144.000 dollar. De andere japon is strapless en is van zijdechiffon. Compleet met stola ging deze voor 132.000 dollar onder de hamer. De Prinses van Wales droeg de jurk, van de hand van de vorig jaar overleden Catherine Walker, tijdens het filmfestival in Cannes in 1987.Sinds de dood van Diana in 1997 zijn de jurken in een klimaatgecontroleerde omgeving opgeslagen geweest. Een deel van de opbrengst gaat naar een van de goede doelen van prinses Diana.

Twee jurken van prinses Diana zijn in Amerika geveild voor een kleine twee ton in euro’s. De japonnen zouden eerder al onder de hamer gaan, maar het veilinghuis vond dat nu, na het huwelijk van William en Kate, de tijd pas rijp was. Wie de jurken heeft gekocht, wil men niet zeggen, behalve dat het een museum is.
Het gaat om een zwarte avondjurk van zijdecrêpe die de moeder van prins William droeg in 1992, tijdens een officieel bezoek met prins Charles aan India. Het museum kocht deze voor 144.000 dollar. De andere japon is strapless en is van zijdechiffon. Compleet met stola ging deze voor 132.000 dollar onder de hamer. De Prinses van Wales droeg de jurk, van de hand van de vorig jaar overleden Catherine Walker, tijdens het filmfestival in Cannes in 1987.
Sinds de dood van Diana in 1997 zijn de jurken in een klimaatgecontroleerde omgeving opgeslagen geweest. Een deel van de opbrengst gaat naar een van de goede doelen van prinses Diana.