×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Diana’s jurk reist de wereld rond

  Trouwjurk voor tentoonstelling aangekomen in Kansas

  Dat prinses Diana nog altijd bij velen springlevend is, bewijst wel dat nog altijd duizenden mensen geinteresseerd zijn in haar. Diana's eigen familie, de Spencers, houden haar ook graag in ere en stellen daarom allerlei memorabilia uit haar leven tentoon, van haar jeugd tot aan haar laatste jaren. Zo reist de Spencertiara, het diadeem dat Diana tijdens haar huwelijk droeg, de wereld over, samen met kledingstukken van the Princess of Wales. Het topstuk van de collectie is de ivoorkleurige trouwjurk met immense sleep, gedragen tijdens het huwelijk in 1981. De tentoonstelling is nu in Kansas neergestreken, waarna het deze zomer terugkeert naar Althorp, het landgoed van de Spencers. Daar ligt - op een eilandje - Diana ook begraven. Een filmpje van de aankomst van de jurk in Kansas is hier te bekijken.


  Dat prinses Diana nog altijd bij velen springlevend is, bewijst wel dat nog altijd duizenden mensen geinteresseerd zijn in haar. Diana’s eigen familie, de Spencers, houden haar ook graag in ere en stellen daarom allerlei memorabilia uit haar leven tentoon, van haar jeugd tot aan haar laatste jaren. Zo reist de Spencertiara, het diadeem dat Diana tijdens haar huwelijk droeg, de wereld over, samen met kledingstukken van the Princess of Wales. Het topstuk van de collectie is de ivoorkleurige trouwjurk met immense sleep, gedragen tijdens het huwelijk in 1981. De tentoonstelling is nu in Kansas neergestreken, waarna het deze zomer terugkeert naar Althorp, het landgoed van de Spencers. Daar ligt – op een eilandje – Diana ook begraven. Een filmpje van de aankomst van de jurk in Kansas is hier te bekijken.

  1 maart 2011 - 11:49