×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Di Rupo: ‘Stichting Fabiola is ethisch onaanvaardbaar’

  Open VLD: Bevries de dotatie van de Koningin-douairière

  Di Rupo: ‘Stichting Fabiola is ethisch onaanvaardbaar’

  Premier Elio Di Rupo heeft in het Belgische parlement gezegd dat hij het 'ethisch onaanvaardbaar' vindt dat koningin Fabiola een stichting in het leven heeft geroepen om successierechten op haar erfenis te ontwijken. De Belgische minister-president heeft in de Kamer gezegd dat de hervorming van de koninklijke dotaties, zoals voorzien in het institutionele akkoord, versneld moet worden uitgevoerd. Het akkoord voorzag dat dit zou gebeuren bij het aantreden van een nieuw staatshoofd. De premier zei in antwoord op vragen van vertegenwoordigers van zowat alle partijen dat hij de stichting van koningin Fabiola "ethisch onaanvaardbaar" vond. Hij zei ook dat noch koning Albert, noch de regering vooraf waren geïnformeerd over de plannen van de


  koningin-douairiere. Di Rupo zei de emoties over de stichting van koningin Fabiola “te begrijpen en te delen”. Hij voegde er aan toe: “Dit soort stichtingen is inderdaad voorzien door de wet. Maar gezien de positie van Koningin Fabiola en de publieke dotatie die het parlement haar jaarlijks toekent, stelt deze stichting ethische problemen.”
  Voor de premier is het “in elk geval ethisch onaanvaardbaar dat een dotatie – afkomstig van publiek geld en toegekend om een publieke functie te vervullen – gebruikt wordt voor doelen die niet het algemeen belang dienen”. Politici en de koninklijke familie moeten het goede voorbeeld geven, zo zei hij. De partij Open VLD wil dat Fabiola’s dotatie voorlopig wordt stopgezet.

  10 januari 2013 - 21:16