×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deuren Nieuwe Kerk gesloten voor publiek

  Locatie inhuldiging wordt voorbereid voor 30 april

  Deuren Nieuwe Kerk gesloten voor publiek

  De Nieuwe Kerk heeft dinsdag de deuren voor publiek gesloten. De komende weken wordt de kerk op de Dam in Amsterdam voorbereid op de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april.

  Tot maandag konden bezoekers in de kerk genieten van een tentoonstelling over de kunst en cultuur van Noord-Amerikaanse Indianen. Eind februari werd al aangekondigd dat deze expositie vanwege de inhuldiging twee weken eerder sluit dan aanvankelijk was gepland. Op de website van de kerk is te lezen dat de deuren tot en met 10 mei gesloten blijven. Vanaf 11 mei is er weer een nieuwe publiekstentoonstelling, over de koninklijke inhuldigingen van zeven generaties Oranjes die traditiegetrouw plaatsvinden in De Nieuwe Kerk.

  Zie ook de interactieve plattegrond van de Nieuwe Kerk voor 30 april van de NOS.

  2 april 2013 - 15:05