×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Denen juichen koningin Margrethe toe op verjaardag

  Koninklijke familie zoals elk jaar op balkon verschenen

  Denen juichen koningin Margrethe toe op verjaardag

  De Deense bevolking kreeg dinsdag de kans koningin Margrethe persoonlijk te feliciteren met haar 73e verjaardag. De vorstin is traditiegetrouw met haar gezin op een van de balkons van het Amalienborg paleis in Kopenhagen verschenen. Daar verzamelden duizenden Denen zich rond het middaguur om Margrethe toe te juichen en toe te zingen.

  De Deense koningin zit sinds 1972 op de troon, na de Britse koningin Elizabeth het langst van de Europese vorsten. Zowel bij haar de viering van haar 70e verjaardag als bij haar 40-jarig regeringsjubileum heeft Margrethe duidelijk gemaakt dat aftreden, zoals de iets oudere maar korter regerende koningin Beatrix eind deze maand van plan is te doen, geen optie is.

  Koningin ben je voor het leven, aldus de Deense koningin. Margrethe neemt daarbij lichamelijke ongemakken voor lief. Begin februari moest ze op het laatste moment een staatsbezoek aan Chili afzeggen vanwege een gewrichtsontsteking in haar rug. Het volle programma alsmede de lange vlucht naar Santiago zouden teveel vergen.

  16 april 2013 - 17:19