×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Delphine Boël krijg steun

  Juan Carlos' bastaarddochter wenst sterkte

  Delphine Boël, de vermoedelijk buitenechtelijke dochter van de Belgische koning Albert, krijgt morele steun van de naar eigen zeggen buitenechtelijke dochter van de Spaanse koning Juan Carlos. De uit Oost-Vlaanderen afkomstige Ingrid Sartiau wenst Delphine 'alle sterkte toe, want niet erkend worden door je bloedeigen vader is verschrikkelijk zwaar om te dragen', aldus Sartiau tegen het Belang van Limburg.


  Delphine Boël staat sinds een onthulling in een boek in 1999 bekend als de buitenechtelijke dochter van koning Albert en barones Sybille de Selys Longchamps, met wie Albert tussen 1966 en 1982 een affaire had. Albert erkende in 1999 in zijn kersttoespraak dat zijn vrouw en hij in het verleden huwelijksproblemen hadden gehad – naar verluidt wilde hij scheiden en bij Sybille intrekken maar broer koning Boudewijn stak daar een stokje voor.

  Albert verbrak in 2001 alle contact met Delphine. Zij eist al een aantal jaren dat de koning haar bestaan erkent en maandag werd bekend dat ze via de rechter wil afdwingen dat prins Filip en prinses Astrid DNA afstaan om te bewijzen dat zij inderdaad een dochter is van de koning. Volgens Belgische experts heeft Delphine weinig kans op succes. Ook als de rechter de eis zou toewijzen, kan niemand worden verplicht om DNA af te staan.

  Eenzelfde ouder

  Ingrid Sartiau kreeg eerder in Spanje ook nul op rekest. Zij denkt dat haar moeder, die gouvernante was in Frankrijk tussen 1956 en 1966 een korte affaire heeft gehad met (toen) prins Juan Carlos. Volgens haar moeder is Ingrid uit die affaire geboren. Ze zocht contact met Alberto Sola, die beweert een buitenechtelijke zoon te zijn van de huidige koning. Uit DNA-onderzoek bleek dat Ingrid en Alberto eenzelfde ouder moeten hebben.

  Een verzoek om van Juan Carlos DNA-materiaal te krijgen, werd door de Spaanse rechter meteen afgewezen.

  18 juni 2013 - 10:06