×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Definitieve scheiding voor prinses Elena?

  Echtgenoot Jaime ontkent cocaïnegebruik

  Prinses Elena en haar echtgenoot Jaime de Marichalar hebben een gezamenlijke verklaring naar het Spaanse persbureau Efe gestuurd, waarin zij afstand nemen van een artikel in het tijdschrift Epoca. In het bewuste artikel wordt beweerd dat prinses (infanta) Elena haar huwelijk met Jaime definitief wil laten ontbinden. Het paar leeft al geruime tijd gescheiden van tafel en bed. Als reden voor de scheiding voert Epoca het vermeende cocaïnegebruik van De Marichalar aan. Op het internet circuleren al sinds november 2007, toen het Spaanse hof de scheiding van tafel en bed bekend maakte, geruchten over de schoonzoon van koning Juan Carlos.


  Behalve vermeend drugsgebruik wordt er ook geroddeld over de geaardheid van Elena’s man. Epoca, een vooraanstaand opinieblad, brengt de geruchten nu op de voorpagina. Elena zou het cocaïnegebruik van haar man willen gebruiken om een officiële ontbinding en annulering van haar huwelijk te krijgen, zo schrijft het blad. De katholieke kerk is in uitzonderlijke gevallen bereid een scheiding te erkennen. In de verklaring ontkennen Jaime en Elena dat ze hun huwelijk definitief willen laten ontbinden en doen ze de suggestie dat De Marichalar af en toe cocaïne gebruikt af als ‘onjuist’. 

  Jaime de Marichalar y Sáenz de Tejada trouwde in 1995 met Elena, de oudste dochter van koning Juan Carlos en koningin Sofia van Spanje. Bij zijn huwelijk werd hij verheven tot Zijne Excellentie Don Jaime, hertog van Lugo. Het paar heeft twee kinderen, Felipe Juan Froilan (1998) en Victoria Federica (2000).

  28 september 2008 - 20:30