Definitieve scheiding voor prinses Elena?

Prinses Elena en haar echtgenoot Jaime de Marichalar hebben een gezamenlijke verklaring naar het Spaanse persbureau Efe gestuurd, waarin zij afstand nemen van een artikel in het tijdschrift Epoca. In het bewuste artikel wordt beweerd dat prinses (infanta) Elena haar huwelijk met Jaime definitief wil laten ontbinden. Het paar leeft al geruime tijd gescheiden van tafel en bed. Als reden voor de scheiding voert Epoca het vermeende cocaïnegebruik van De Marichalar aan. Op het internet circuleren al sinds november 2007, toen het Spaanse hof de scheiding van tafel en bed bekend maakte, geruchten over de schoonzoon van koning Juan Carlos.

Behalve vermeend drugsgebruik wordt er ook geroddeld over de geaardheid van Elena’s man. Epoca, een vooraanstaand opinieblad, brengt de geruchten nu op de voorpagina. Elena zou het cocaïnegebruik van haar man willen gebruiken om een officiële ontbinding en annulering van haar huwelijk te krijgen, zo schrijft het blad. De katholieke kerk is in uitzonderlijke gevallen bereid een scheiding te erkennen. In de verklaring ontkennen Jaime en Elena dat ze hun huwelijk definitief willen laten ontbinden en doen ze de suggestie dat De Marichalar af en toe cocaïne gebruikt af als ‘onjuist’. 

Jaime de Marichalar y Sáenz de Tejada trouwde in 1995 met Elena, de oudste dochter van koning Juan Carlos en koningin Sofia van Spanje. Bij zijn huwelijk werd hij verheven tot Zijne Excellentie Don Jaime, hertog van Lugo. Het paar heeft twee kinderen, Felipe Juan Froilan (1998) en Victoria Federica (2000).

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen