×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense kroonprins waant zich anoniem op facebook

  Nederland heeft W.A. van Buren, Denemarken heeft J.P. Hansen

  Anoniem door het leven gaan zit er niet altijd in voor een prins. Een schuilnaam helpt dan soms. Zo reserveert prins Willem-Alexander onder een andere naam in restaurants en nam hij aan de elfstedentocht deel onder de naam W.A. van Buren. Voor een royal die online contact wil houden met vrienden is het handig om een nickname te kiezen, moet de Deense kroonprins Frederik gedacht hebben. Vandaar dat hij zich de naam Jens Peter Hansen aan heeft gemeten. Meer anoniem kon bijna niet, want de naam 'Hansen' is in Nederland vergelijkbaar met bijvoorbeeld Janssen. Hoewel aan de naam of de foto niet te herleiden is dat het de Deense kroonprins betreft, zegt de kring van 21 digitale vrienden om hem heen genoeg. Onder de digitale vrienden bevinden zich de privésecretaris en adviseur, goede vrienden en een stylist van Mary. Bovendien staat er op het profiel dat 'Hansen' aan de universiteit van Aarhus heeft gestudeerd. Net als Frederik. Het is niet voor het eerst dat Frederik deze naam gebruikt. Ook bij reserveringen van bijvoorbeeld concertkaartjes wordt regelmatig de naam Hansen gebruikt. Koningin Margrethe noemt zich tijdens gelegenheden waarbij ze anoniem wenst te blijven Marie Hansen. Hoewel de Deense koninklijke familie eigenlijk geen achternaam heeft, lijken ze zichzelf Hansen te hebben aangemeten.


  5 april 2011 - 17:21