×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deens kroonprinselijk paar bezoekt Duitsland

  Mecklenburg en Denemarken zijn al eeuwenlang nauw verbonden

  De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary (zwanger van een tweeling) waren de afgelopen twee dagen in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern om vier steden te bezoeken. De reis stond in het teken van het hernieuwen van de nauwe banden tussen Denemarken en de deelstaat, die teruggaan tot in de 11e eeuw.


  Beiden werden getrakteerd op een kinderconcert op de Hogeschool voor Muziek en Dans. Ook zeepark ‘Ozeaneum’ werd vereerd met een bezoek. Compleet met gele handschoenen voerden de prins en prinses vis aan de pinguïns. Heel anders zijn de andere bezoeken: Prinses Mary ging langs bij een verblijf voor kinderen die aan kanker lijden, terwijl kroonprins Frederik een onderzoeksinstituut voor de Baltische Zee bezocht.

  Gisteren werden Frederik en Mary in Schwerin verwelkomd, de hoofdstad van de deelstaat. In deze stad werd prins Hendrik geboren, prins-gemaal en man van koningin Wilhelmina. Hij was zoon van de groothertog van Mecklenburg. In het kasteel van Schwerin, het Schweriner Schloss, openden Frederik en Mary een tentoonstelling die bestaat uit ‘Flora Danica’ porselein uit de Deense koninklijke collectie.

  29 september 2010 - 11:50