×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Debat Monarchie levert niets op

  Tweede Kamer debatteert over Koninklijk Huis

  Premier Mark Rutte wil nu nog geen discussie voeren over de vraag of de vader van prinses Máxima, Jorge Zorreguieta, aanwezig mag zijn bij de inhuldiging van Willem-Alexander tot koning. Rutte zei dat vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer. Zorreguieta was minister van Landbouw in het omstreden Argentijnse regime van dictator Videla. PvdA, SP en GroenLinks vinden dat hij niet aanwezig kan zijn bij de inhuldiging. Om diezelfde reden kon de vader van Máxima niet aanwezig zijn tijdens het huwelijk van zijn dochter met prins Willem-Alexander op 2 februari 2002. Rutte noemde de discussie nu 'ontijdig'. Hij gaf aan dat een kabinet zeer zorgvuldig zal omgaan met deze kwestie als die zich voordoet.


  Tijdens het debat is ook gesproken over het wel of niet inperken van de macht van de koningin, het bezuinigen op het Koninklijk Huis en de rol van Beatrix in de Raad van State. Die rol als voorzitter is volgens Mark Rutte ‘nul komma nul.’ Hij ziet niets in extra bezuinigingen, het extra beperken van privévluchten of meer openheid in de financiën van het Koninklijk Huis.

  13 oktober 2011 - 16:05