×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De onvervulde droom van prins Willem-Alexander

  Koninklijk gezelschap geïnterviewd door scholieren

  Koningin Beatrix is vandaag bij een bezoek aan het Maritiem College in Sohar geïnterviewd door studenten. Beatrix werd gevraagd hoe het is om koningin te zijn. De koningin vertelde dat het inspirerend is, dat ze geniet van het bezoek aan landen en van de vele interessante mensen die ze kan ontmoeten. Op de vraag hoe het is om als vrouw aan de top te zijn, antwoordde prinses Máxima dat zij de kans die ze gekregen heeft, gegrepen heeft en dat ze daardoor meer heeft kunnen doen dan haar moeder. Koningin Beatrix legde uit dat voor haar van jongs af aan bekend was wat ze zou gaan doen. 'Mijn moeder en grootmoeder waren immers ook koningin'. Willem-Alexander gaf geschiedenisles door samen met zijn moeder uit te leggen waar Orange, de titel Oranje, vandaan komt. Koningin Beatrix zei dat haar moeder Juliana ooit had uitgezocht dat de naam van het prinsdom Orange van het Franse woord 'orage' komt, wat storm betekent. Het heeft niets te maken met de kleur of de sinaasappel (orange), merkte de prins grappend op. Ook werd Alexander gevraagd of hij nog onvervulde dromen had. Daarop zei de prins met een lach: 'Dat ga ik niet vertellen, omdat de pers hier aanwezig is.' Koningin Beatrix zei dat ze op een dag met een dhow, een Arabische zeilboot, wilde zeilen. Prinses Máxima vulde aan: 'We hebben een heel mooi en rijk leven, maar ook een heel normaal leven en daar zijn we zeer tevreden mee.'


  Koningin Beatrix is vandaag bij een bezoek aan het Maritiem College in Sohar geïnterviewd door studenten. Beatrix werd gevraagd hoe het is om koningin te zijn. De koningin vertelde dat het inspirerend is, dat ze geniet van het bezoek aan landen en van de vele interessante mensen die ze kan ontmoeten. Op de vraag hoe het is om als vrouw aan de top te zijn, antwoordde prinses Máxima dat zij de kans die ze gekregen heeft, gegrepen heeft en dat ze daardoor meer heeft kunnen doen dan haar moeder. Koningin Beatrix legde uit dat voor haar van jongs af aan bekend was wat ze zou gaan doen. ‘Mijn moeder en grootmoeder waren immers ook koningin’.
  Willem-Alexander gaf geschiedenisles door samen met zijn moeder uit te leggen waar Orange, de titel Oranje, vandaan komt. Koningin Beatrix zei dat haar moeder Juliana ooit had uitgezocht dat de naam van het prinsdom Orange van het Franse woord ‘orage’ komt, wat storm betekent. Het heeft niets te maken met de kleur of de sinaasappel (orange), merkte de prins grappend op.
  Ook werd Alexander gevraagd of hij nog onvervulde dromen had. Daarop zei de prins met een lach: ‘Dat ga ik niet vertellen, omdat de pers hier aanwezig is.’ Koningin Beatrix zei dat ze op een dag met een dhow, een Arabische zeilboot, wilde zeilen. Prinses Máxima vulde aan: ‘We hebben een heel mooi en rijk leven, maar ook een heel normaal leven en daar zijn we zeer tevreden mee.’

  11 januari 2012 - 15:06