×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De Gouden Koets geëerd met boek

  Van Amsterdams geschenk tot nationaal symbool'

  Uitgeverij Waanders brengt een boek uit over De Gouden Koets, waarin een uitgebreid overzicht geschetst wordt van alle wetenswaardigheden rond de koets. Koningin Wilhelmina kreeg het rijtuig van de Amsterdamse bevolking cadeau na haar inhuldiging in 1898. De geschiedenis komt voorbij, inclusief de bouw door de firma Spyker, maar ook de technische vernuftigheden, de koetsiers en de paarden hebben een plek in het boek verkregen.


  Morgen wordt het eerste exemplaar van het boek uitgereikt. Op het terrein van de Koninklijke Stallen in Den Haag krijgt Martine van Loon-Labouchère, Grootmeesteres van de Koningin, het boek aangeboden. Het boek is vanaf 1 september verkrijgbaar.

  30 augustus 2010 - 12:25