×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • De bloemenmeisjes van Apeldoorn

  Wie overhandigt de bloemen op Koninginnedag?

  Acht Apeldoornse meisjes mogen op Koninginnedag bloemen geven aan koningin Beatrix of één van de prinsessen. Apeldoornse kinderen konden de afgelopen weken tekeningen en knutselwerkjes insturen met als thema 'Koningin Beatrix in Apeldoorn'. Er kwamen maarliefst 560 creaties binnen. De jury, onder andere bestaande uit burgemeester Fred de Graaf, koos de zeven mooiste creaties uit. De winnaars waren enkel meisjes: Noa (8), Anna (7), Demi (7), Sophie (9), Jasmijn (8), Noa (9) en Anne Ruth (10) mogen op 30 april de bloemen overhandigen. Het achtste bloemenmeisje is Suzanne Huisman. Zij mag vanwege een speciale band met prinses Máxima de bloemen aan haar overhandigen. Zeven jaar geleden werd Suzanne veel te vroeg geboren en ze woog nog geen kilo. Ze lag in de couveuse in de Isala klinieken in Zwolle, waar prinses Máxima op bezoek kwam tijdens de kennismakingstour door Nederland. Máxima mocht de kleine Suzanne even vasthouden en de foto van dit bijzondere moment stond in alle kranten.


  De bloemenmeisjes dragen op Koninginnedag een oranje jurkje. Hoewel ze mochten kiezen uit een aantal ontwerpen, kozen ze alle acht voor hetzelfde jurkje.

  Opmerkelijk genoeg zijn er slechts acht bloemenmeisjes aangewezen. Dit moet wel betekenen dat er een prinses zal ontbreken bij de viering van 30 april. Is dat prinses Aimee, die dan ruim zeven maanden zwanger is? Of toch een van de andere prinsessen?

  6 april 2009 - 12:51