De bloemenmeisjes van Apeldoorn

Acht Apeldoornse meisjes mogen op Koninginnedag bloemen geven aan koningin Beatrix of één van de prinsessen. Apeldoornse kinderen konden de afgelopen weken tekeningen en knutselwerkjes insturen met als thema 'Koningin Beatrix in Apeldoorn'. Er kwamen maarliefst 560 creaties binnen. De jury, onder andere bestaande uit burgemeester Fred de Graaf, koos de zeven mooiste creaties uit. De winnaars waren enkel meisjes: Noa (8), Anna (7), Demi (7), Sophie (9), Jasmijn (8), Noa (9) en Anne Ruth (10) mogen op 30 april de bloemen overhandigen. Het achtste bloemenmeisje is Suzanne Huisman. Zij mag vanwege een speciale band met prinses Máxima de bloemen aan haar overhandigen. Zeven jaar geleden werd Suzanne veel te vroeg geboren en ze woog nog geen kilo. Ze lag in de couveuse in de Isala klinieken in Zwolle, waar prinses Máxima op bezoek kwam tijdens de kennismakingstour door Nederland. Máxima mocht de kleine Suzanne even vasthouden en de foto van dit bijzondere moment stond in alle kranten.

De bloemenmeisjes dragen op Koninginnedag een oranje jurkje. Hoewel ze mochten kiezen uit een aantal ontwerpen, kozen ze alle acht voor hetzelfde jurkje.

Opmerkelijk genoeg zijn er slechts acht bloemenmeisjes aangewezen. Dit moet wel betekenen dat er een prinses zal ontbreken bij de viering van 30 april. Is dat prinses Aimee, die dan ruim zeven maanden zwanger is? Of toch een van de andere prinsessen?