×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Datingsite heeft beeltenis Máxima misbruikt

  RVD vindt gebruik foto koningin in strijd met portretrecht

  Datingsite heeft beeltenis Máxima misbruikt

  Een datingsite die overspel wilde promoten heeft zonder goedkeuring vanuit het Koninklijk Huis de beeltenis van koningin Máxima gebruikt. Op grote borden stond een foto van de koningin tijdens de ceremonie in de Nieuwe Kerk, waarbij een fluisterende vinger werd geplaatst. Daarbij stond de tekst ‘Máximale discretie gegarandeerd’. De Rijksvoorlichtingdienst heeft laten weten dat dit een inbreuk is op het portret van Hare Majesteit. Het zal daarom moeten worden verwijderd. De overspelsite wilde mensen met de billboards lokken om te laten zien dat zij discreet omgaan met een geheime affaire. Het zou niet hun bedoeling zijn geweest om de koningin in verband te brengen met vreemdgaan.

  In Spanje was er een vergelijkbaar billboard met de beeltenis van koningin Sofía. Dat was toen extra actueel omdat haar man kort daarvoor met een vriendin in het buitenland was. Daarbij stond toen de tekst: ‘Nu hoeft u niet langer de nacht alleen door te brengen’. Het Spaanse koningshuis ondernam toen stappen omdat de koningin zich in goede eer en naam aangetast voelde.

  22 mei 2013 - 18:09