×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dankfeest Beatrix op 14 september in Rotterdam

  Op en om het water en 's avonds in Ahoy

  Dankfeest Beatrix op 14 september in Rotterdam

  Op zaterdag 14 september zal in Rotterdam een speciale dankbetuiging plaatsvinden waarin koningin Beatrix wordt bedankt voor haar regeringsjaren. Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging vrijdag bekendgemaakt. Het programma zal aan het eind van de middag beginnen en speelt zich zowel binnen als buiten af. Veel activiteiten worden op en om het water in de havenstad georganiseerd. Aansluitend vindt ’s avonds een grote samenkomst in Ahoy plaats, met onder meer muziek en dans. Diverse geledingen uit het Koninkrijk der Nederlanden zullen op een culturele manier vertegenwoordigd zijn die dag. De organisatie van het buitenprogramma ligt bij de gemeente Rotterdam. Het Nationaal Comité Inhuldiging verzorgt het binnenprogramma in Ahoy. Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, heeft de artistieke leiding. Na 30 april zullen het Nationaal Comité Inhuldiging en Rotterdam meer over het programma bekendmaken. Het programma is bedoeld om alle Nederlanders in gezamenlijkheid de kans te geven de huidige vorstin te bedanken. Het dankfeest zal live worden uitgezonden door de publieke omroep.

  12 april 2013 - 12:09