×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Damschreeuwer niet vervolgd voor aanranding

  Koningin liep nooit gevaar'

  Het Openbaar Ministerie is van mening dat er onvoldoende bewijs is om de ‘damschreeuwer’ te vervolgen voor aanranding. De man die op 4 mei 2010 tijdens de twee minuten stilte paniek zaaide en zestig mensen gewond raakten, wordt niet langer vervolgd voor ‘feitelijke aanranding van de koningin, de kroonprins en prinses Máxima,’ zo schrijft het Parool. Alleen schuld aan zwaar lichamelijk letsel en het verstoren van de rust tijdens de dodenherdenking wordt hem nog ten laste gelegd. Op 22 september moet de man voorkomen.

  Volgens de advocaat van de man heeft de koningin nooit echt gevaar gelopen. De beschuldigingen van het OM zouden overdreven zijn en bovendien was de cliënt beschonken en uitte hij enkel zijn frustraties over zijn eigen leven. Verleden jaar ging de advocaat met succes in beroep tegen de verlenging van het voorarrest. De Amsterdammer, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt ook verdacht van enkele delicten die niets te maken hebben met de gebeurtenissen op 4 mei, zoals diefstal.

  17 augustus 2011 - 13:11