×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Crimineel wilde aanslag plegen op prinsjesdag’

  Oranjes ontsnapt aan tweede aanslag?

  Volgens het Openbaar Ministerie zijn er in de bossen bij Arnhem verdachte spullen gevonden die van Erik Jan Q. zouden zijn, een zeer gewelddadige crimineel. Onder die spullen zijn onder andere een uitgebreide handleidingen om van chemicaliën explosieven te maken. Het OM vermoedt nu dat Q. een aanslag op Prinsjesdag in Den Haag wilde plegen, waarschijnlijk ergens in de periode tussen 2003 en 2007. In 2003 kreeg Q. veertien jaar cel voor een reeks zeer gewelddadige overvallen. Hij ontsnapte nog voordat de rechtbank het vonnis had uitgesproken. In 2007 werd Erik Jan Q. opnieuw aangehouden, nadat hij zes jaar uit handen van de politie wist te blijven. Hij zou zich in de bossen bij Arnhem hebben schuilgehouden, waar nu ook het nieuwe belastende materiaal is gevonden. Q. wordt verdacht van het voorbereiden van meerdere terroristische aanslagen. Vandaag is de eerste dag van het proces tegen de crimineel.


  22 maart 2010 - 14:21