×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Constantijn praat over kunst

  Bijzonder interview zaterdag in AVRO's Kunstuur

  Op kasteel Drakensteyn, waar de kinderen van Beatrix en Claus opgroeiden, stonden veel beelden van kunstenaars. Koningin Beatrix kocht ze destijds aan. Daar mochten de drie zoons gewoon in klimmen, horen we prins Constantijn zaterdag zeggen. Met zijn broers deed bij graag Jantje Beton na op een sculptuur in de tuin. ‘Mijn moeder was daarin wel tolerant ja.’ Hij praat met de AVRO vanwege de opening van het Stedelijk Museum Amsterdam, waarvan de prins sinds april 2009 lid van de raad van toezicht is. Samen met de cameraploeg bezocht de prins het museum voor een voorbezichtiging. Niet alles mocht toen al bekeken worden, werd hem benadrukt. De jongste zoon van de koningin en wijlen prins Claus ging toch op onderzoek uit achter deuren die gesloten moesten blijven.

  Behalve over het Stedelijk Museum, dat op 22 september door koningin Beatrix heropend wordt, praat Constantijn over zijn liefde voor moderne kunst. Onlosmakelijk daaraan verbonden is zijn opvoeding. Verhalen over het gezinsleven komen dan ook aan bod. Hij vertelde op een informele manier hoe hij ook opgegroeid is met kunst. ‘Wij hadden thuis veel moderne kunst, naast natuurlijk de vele afbeeldingen van verre voorvaderen.’

  Het interview dat Andrea van Pol van AVRO’s Kunstuur met de prins had, is zaterdag te zien om 17.00 op Nederland 2. Een uur daarvoor opent de moeder van de prins het Stedelijk Museum Amsterdam.

  21 september 2012 - 14:49