×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Constantijn en Laurentien bij The Reader

  Prins Constantijn en prinses Laurentien woonden de opening van het Internationaal Filmfestival van Breda bij. De film "The Reader", met Oscarwinnares Kate Winslet in de hoofdrol, beleefde haar première tijdens het festival.


  Het Internationaal Filmfestival van Breda legt de nadruk op vernieuwende Europese film en beeldcultuur. In totaal zijn 60 speelfilms en 83 korte films geselecteerd, waaronder vier wereldpremières, één Europese première en meer dan 20 Nederlandse premières.

  De film The Reader gaat onder meer over (voor)lezen. Prinses Laurentien is vanuit haar functie als voorzitter van Stichting Lezen en Schrijven nauw betrokken bij het probleem laaggeletterdheid.

  The Reader vertelt het verhaal van de jonge Duitse scholier Michael Berg die een relatie heeft met tramconductrice Hanna. Michael ontdekt dat Hanna graag wordt voorgelezen en dat hun vriendschap daarmee intenser wordt. Op deze manier komen vele boeken aan bod. Totdat Hanna, tot groot verdriet van Michael, van de ene op de andere dag verdwenen is.

  The Reader is gebaseerd op het boek De voorlezer van Bernhard Schlink. Kijk komende week in de nieuwste Royalty, dan kunt u het boek De voorlezer winnen.

  26 maart 2009 - 10:10