Constantijn en Laurentien bij The Reader

Prins Constantijn en prinses Laurentien woonden de opening van het Internationaal Filmfestival van Breda bij. De film "The Reader", met Oscarwinnares Kate Winslet in de hoofdrol, beleefde haar première tijdens het festival.

Het Internationaal Filmfestival van Breda legt de nadruk op vernieuwende Europese film en beeldcultuur. In totaal zijn 60 speelfilms en 83 korte films geselecteerd, waaronder vier wereldpremières, één Europese première en meer dan 20 Nederlandse premières.

De film The Reader gaat onder meer over (voor)lezen. Prinses Laurentien is vanuit haar functie als voorzitter van Stichting Lezen en Schrijven nauw betrokken bij het probleem laaggeletterdheid.

The Reader vertelt het verhaal van de jonge Duitse scholier Michael Berg die een relatie heeft met tramconductrice Hanna. Michael ontdekt dat Hanna graag wordt voorgelezen en dat hun vriendschap daarmee intenser wordt. Op deze manier komen vele boeken aan bod. Totdat Hanna, tot groot verdriet van Michael, van de ene op de andere dag verdwenen is.

The Reader is gebaseerd op het boek De voorlezer van Bernhard Schlink. Kijk komende week in de nieuwste Royalty, dan kunt u het boek De voorlezer winnen.