×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Constantijn eert zijn vader

  Uitreiking Prins Claus Prijs in Koninklijk Paleis

  Prins Constantijn reikte vanmiddag in het Paleis op de Dam de ‘Grote’ Prins Claus Prijs uit. De burgerzaal van het Koninklijk Paleis wordt hiervoor jaarlijks door de koningin ter beschikking gesteld. Voor de gelegenheid is het omgetoverd tot een heus Koninklijk Theater. In Constantijn’s toespraak werden de idealen van prins Claus geëerd: ‘Dictaturen vrezen het meest de onafhankelijke geest die verandering durft na te jagen en anderen kan inspireren. Mijn vader zag tijdens zijn jaren onder dictaturen in Duitsland en in de Dominicaanse Republiek, dat ook een enkeling het verschil kan maken. Vandaag eren wij in zijn geest het buitengewone werk van organisaties en artiesten die met cultuur nieuwe paden banen voor hoop en ontwikkeling.’

  Foto: Prins Claus Fonds

  Behalve de koningin en prins Constantijn was ook diens mede-erevoorzitter van het Prins Claus Fonds, prins Friso aanwezig, samen met hun vrouwen, de prinsessen Laurentien en Mabel. Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven acte de présence.
  De Grote Prins Claus Prijs is de hoofdprijs van elf prijzen die jaarlijks worden toegekend aan culturele koplopers in ontwikkelingslanden. Het zijn vaak moedige, betrokken mensen die onder moeilijke omstandigheden voor hun ideeën uitkomen en een inspiratiebron zijn voor hun omgeving. Chimurenga is de winnaar van deze hoofdprijs, een Pan-Afrikaanse publicatie over cultuur, kunst en politiek. Aan de prijs is 100.000 euro gekoppeld.
  De prijs is in 1997 in het leven geroepen en werd steevast door de naamgever uitgereikt. Tegenwoordig wisselen de zoons van wijlen prins Claus deze taak af. Dit jaar viel de eer te beurt aan jongste zoon Constantijn.

  14 december 2011 - 20:00