Placeholder

Charles en Camilla aan tafel bij sultan Oman

Prins Charles en Camilla zijn in Oman aangekomen voor het laatste deel van hun rondreis door het Midden-Oosten. Ze werden in het Bait Al Barakah paleis door sultan Qaboos na een audiëntie meteen getrakteerd op een diner, waarbij naast de Britse gasten ook tal van familieleden van de sultan aanschoven.

Charles en Camilla arriveerden in Muscat vanuit Saoedi-Arabië, waar Camilla naar eigen zeggen veel had geleerd over de positie van vrouwen. “Ik heb achter de sluiers kunnen kijken”, zei de hertogin van Cornwall tegen een verslaggever van de Daily Mail die met haar een trainingscentrum voor vrouwen bezocht. “Er is veel vooruitgang geboekt sinds ik hier vijf of zes jaar geleden voor het laatst was”, meende Camilla. Ze had eerder in het programma ook een ontmoeting met een aantal vrouwen die met toestemming van koning Abdallah nu mogen deelnemen aan de beraadslagingen van het parlement.

Charles en Camilla begonnen hun reis een week geleden in Jordanië, waar ze onder meer een kamp voor Syrische vluchtelingen bezochten, en het Britse paar deed ook oliestaat Qatar aan.