×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Charlène ontsteekt het vuur

  Monaco's vorstenhuis present bij dag van Saint Dévote

  Vorstenhuizen en tradities zijn aan elkaar veroordeeld. Voor het Monegaskische vorstenhuis is de dag van de Heilige Devota – Saint Dévote in het Frans – zo’n traditie waar nooit aan voorbij zal worden gegaan. Devota, de patroonheilige van Monaco, zou eens met een klein bootje vanuit Corsica zijn gekomen en aangespoeld zijn in de haven van het ministaatje. Jaarlijks op de vooravond van de naamdag op 27 januari gaan zangers in processie van het paleis naar het kerkje St. Dévote bij de haven. Het is het zelfde kerkje als waar prinses Charlène haar bloemen offerde na haar huwelijk.

  Aan het vorstenpaar is het de taak om jaarlijks in de haven een bootje aan te steken zodat het volledig afbrandt. Dat gebeurde daarom gisteren door prins Albert en prinses Charlène. Prinses Caroline en dochter Alexandra waren ook aanwezig bij de verbranding. Volgens de overlevering brengen de overgebleven spijkers geluk.

  Ter ere van St. Dévote wordt in de kathedraal ook een Te Deum gehouden, waarbij de prinselijke familie aanwezig is.

  27 januari 2012 - 12:59