×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ceremoniemeester bang voor ‘Koningin’

  Premier Rutte verklapte grote angst van Cosijn

  Ceremoniemeester bang voor ‘Koningin’

  ‘De Koning’ riep ceremoniemeester Willem Cosijn dinsdag met luide stem en en paar goed geoefende tikken op een speciaal houten blokje om de aankomst van koning Willem-Alexander aan te kondigen in De Nieuwe Kerk. Een spannend moment voor Cosijn, verklapte minister-president Mark Rutte donderdagmiddag tijdens een toespraak in diezelfde kerk. Cosijn was bang dat hij uit macht der gewoonte ‘de Koningin’ zou zeggen. Maar dat gebeurde niet.

  Cosijn, die donderdag ook bij de bijeenkomst in de kerk aanwezig was, toonde zich uiterst tevreden over het verloop van de plechtigheid en van de inhuldigingsdag zelf. Als ceremoniemeester was hij in belangrijke mate van de kant van het hof verantwoordelijk voor de gang van zaken. Het was zijn laatste grote klus. ‘Waanzinnig gaaf’, zo omschreef hij het tijdens de voorbereiding. In de zomer verlaat Cosijn na ruim 6 jaar het hof om als diplomaat aan de slag te gaan in Sydney.

  Als Cosijn de fout was ingegaan, dan had hij zich overigens in goed gezelschap bevonden. Prinses Beatrix moest zelf ook wennen aan haar nieuwe aanspreektitel, zo bleek dinsdagavond toen premier Rutte eerste haar en vervolgens de nieuwe koning toespraak. Op het ‘Majesteit’ van Rutte reageerde Beatrix, om zich op hetzelfde moment te realiseren dat niet zij maar haar zoon werd bedoeld.

  3 mei 2013 - 13:00