×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carlos Hugo in Parma bijgezet

  Koninklijk afscheid voor geliefde Hertog

  Prins Carlos Hugo de Bourbon Parma, hertog van Parma en Piacenza is bijgezet in de crypte van de Maria de la Steccata-kerk in het centrum van Parma. Familie en vrienden uit heel Europa waren naar de hoofdstad van het vroegere Hertogdom gekomen om Carlos Hugo de laatste eer te bewijzen. De Heilige Mis was indrukwekkend én grotendeels in het Italiaans.


  De dienst werd bijgewoond door prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Prins Constantijn en prinses Laurentien waren ook van de partij evenals alle zoons van Pieter en Margriet en de prinsessen Aimee en Anita. Prins Friso en prinses Mabel waren speciaal uit Londen overgekomen maar vlogen met de rest van de familie terug met het regeringstoestel. Groothertog Henri van Luxemburg en diverse leden van de Habsburg-familie en enkele Duitse prinsen maakten er een internationaal gezelschap van en er waren kransen van de Spaanse koning, de Jordaanse koning en de Franse troonpretendent, de Graaf van Parijs. Na afloop van de bijzetting werd prins Carlos, de oudste zoon van Irene en Carlos Hugo, geïnstalleerd als nieuwe Hertog van Parma. Dat gebeurde door een simpele ceremonie waarbij broer Jaime de versierselen omhing die horen bij het grootmeesterschap van der Ordine Constantiano di San Giorgio. Vervolgens klonk er een luid applaus in de kerk en konden de gasten de familie persoonlijk condoleren.

  28 augustus 2010 - 17:08