×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf mag restaurant niet in

  Restaurant is vol, zelfs voor koningspaar

  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf en zijn vrouw Silvia wilden een hapje eten in het Duitse kuuroord Ladenburg. Helaas werd het Zweedse koningspaar resoluut de deur gewezen door de eigenaresse van 'Zum Gueldenen Stern'. 'Ik had ze niet herkend, zo zonder kroon,' verontschuldigt Nadine Schellenberger zich. Carl Gustaf droeg namelijk een zwarte polo met wapen op de borst, Silvia een witte blouse. 'Op dat moment kon het me ook niks schelen of er een straatveger of een koning voor de deur stond, er was gewoon geen plaats meer.' Prins Carl Philip en acht lijfwachten vergezelden volgens bronnen het Zweedse vorstenkoppel.Toch gaan Nadine en haar man het koningspaar een brief sturen om zich te verontschuldigen en ze uit te nodigen nog eens langs te komen. Uiteindelijk werd alsnog de honger gestild in een Italiaans restaurant, waar ze naar verluidt genoten van een pizza. De pizza funghi was koningin Silvia te groot, maar bedankte om het resterende deel in te laten pakken.


  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf en zijn vrouw Silvia wilden een hapje eten in het Duitse kuuroord Ladenburg. Helaas werd het Zweedse koningspaar resoluut de deur gewezen door de eigenaresse van ‘Zum Gueldenen Stern’. ‘Ik had ze niet herkend, zo zonder kroon,’ verontschuldigt Nadine Schellenberger zich. Carl Gustaf droeg namelijk een zwarte polo met wapen op de borst, Silvia een witte blouse. ‘Op dat moment kon het me ook niks schelen of er een straatveger of een koning voor de deur stond, er was gewoon geen plaats meer.’ Prins Carl Philip en acht lijfwachten vergezelden volgens bronnen het Zweedse vorstenkoppel.
  Toch gaan Nadine en haar man het koningspaar een brief sturen om zich te verontschuldigen en ze uit te nodigen nog eens langs te komen. Uiteindelijk werd alsnog de honger gestild in een Italiaans restaurant, waar ze naar verluidt genoten van een pizza. De pizza funghi was koningin Silvia te groot, maar bedankte om het resterende deel in te laten pakken.

  22 augustus 2011 - 12:49