×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Canadezen bewaken koningin Elizabeth

  Mounties worden wachters Buckingham Palace

  Een delegatie van vijftien man van de Royal Canadian Mounted Police, de Mounties, hebben een lange training gehad voor een prestigieuze taak. De Canadezen zullen deze week op woensdag en vrijdag met hun lans, blauwe kostuum en kenmerkende stetsonhoed de wacht bij Buckingham Palace overnemen van de Household Cavalry. Het is voor het eerst dat een buitenlandse en niet-militaire dienst de wacht van de Britse koningin op zich gaat nemen. Bij het wisselen van de wacht staan telkens duizenden belangstellingen voor het paleishek te kijken. De ceremonie zelf gaat terug naar de zeventiende eeuw.Het is speciaal voor het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth, maar ook om de lange, hechte relatie tussen de Britse monarchie en de Gemenebest te vieren, en specifiek die met de Canadese politie.


  Een delegatie van vijftien man van de Royal Canadian Mounted Police, de Mounties, hebben een lange training gehad voor een prestigieuze taak. De Canadezen zullen deze week op woensdag en vrijdag met hun lans, blauwe kostuum en kenmerkende stetsonhoed de wacht bij Buckingham Palace overnemen van de Household Cavalry. Het is voor het eerst dat een buitenlandse en niet-militaire dienst de wacht van de Britse koningin op zich gaat nemen. Bij het wisselen van de wacht staan telkens duizenden belangstellingen voor het paleishek te kijken. De ceremonie zelf gaat terug naar de zeventiende eeuw.

  Het is speciaal voor het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth, maar ook om de lange, hechte relatie tussen de Britse monarchie en de Gemenebest te vieren, en specifiek die met de Canadese politie.

  In 1904 kreeg the Canadian Mounted Police de titel ‘Royal’ voor de naam. Elizabeth’s grootvader Edward VII beloonde hen toen voor de bewezen diensten aan het Rijk.

  23 mei 2012 - 11:21