Canadezen bewaken koningin Elizabeth

Een delegatie van vijftien man van de Royal Canadian Mounted Police, de Mounties, hebben een lange training gehad voor een prestigieuze taak. De Canadezen zullen deze week op woensdag en vrijdag met hun lans, blauwe kostuum en kenmerkende stetsonhoed de wacht bij Buckingham Palace overnemen van de Household Cavalry. Het is voor het eerst dat een buitenlandse en niet-militaire dienst de wacht van de Britse koningin op zich gaat nemen. Bij het wisselen van de wacht staan telkens duizenden belangstellingen voor het paleishek te kijken. De ceremonie zelf gaat terug naar de zeventiende eeuw.Het is speciaal voor het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth, maar ook om de lange, hechte relatie tussen de Britse monarchie en de Gemenebest te vieren, en specifiek die met de Canadese politie.

Een delegatie van vijftien man van de Royal Canadian Mounted Police, de Mounties, hebben een lange training gehad voor een prestigieuze taak. De Canadezen zullen deze week op woensdag en vrijdag met hun lans, blauwe kostuum en kenmerkende stetsonhoed de wacht bij Buckingham Palace overnemen van de Household Cavalry. Het is voor het eerst dat een buitenlandse en niet-militaire dienst de wacht van de Britse koningin op zich gaat nemen. Bij het wisselen van de wacht staan telkens duizenden belangstellingen voor het paleishek te kijken. De ceremonie zelf gaat terug naar de zeventiende eeuw.

Het is speciaal voor het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth, maar ook om de lange, hechte relatie tussen de Britse monarchie en de Gemenebest te vieren, en specifiek die met de Canadese politie.

In 1904 kreeg the Canadian Mounted Police de titel ‘Royal’ voor de naam. Elizabeth’s grootvader Edward VII beloonde hen toen voor de bewezen diensten aan het Rijk.