Placeholder

Camilla, de hertogin van Cornwall is jarig

De vlag kan uit bij Clarence House, want Camilla is woensdag jarig. De hertogin van Cornwall is 66 jaar geworden. Ze sprak zich er gisteren nog over uit dat ze niet kon wachten tot het (stief)kleinkind ter wereld zou komen. Ze verwacht het kindje van William en Kate deze week.

Camilla werd geboren als Camilla Rosemary Shand. Haar bekende achternaam Parker Bowles kreeg ze in 1973, toen ze trouwde met legerofficier Andrew Parker Bowles. Samen kregen zij twee kinderen. Haar huidige echtgenoot prins Charles is peetoom van een van de twee. Ondertussen is Camilla ook oma van vijf kleinkinderen.

Ondanks haar huwelijk met Andrew en Charles’ huwelijk met Diana, bleven de twee elkaar in het geheim ontmoeten. Begin jaren negentig lekte de affaire uit en beëindigde Andrew zijn huwelijk met Camilla. Na de tragische dood van Diana in 1997, was ook Charles weer vrijgezel.

In 2000 trok Camilla in bij Charles in Clarence House en op 9 april 2005 trouwden de twee, waardoor ze de achternaam Mountbatten-Windsor kreeg. Camilla mag zich sinds haar huwelijk met Charles officieel de hertogin van Cornwall noemen, maar ook ‘de prinses van Wales’. Die titel is voorbehouden aan de vrouw van de prins van Wales. Dat was eerst Diana, maar omdat dat zoveel los zou maken bij de  bevolking is er gekozen deze titel niet te voeren. De eerstvolgende titel van Charles, de hertog van Cornwall, wordt daarom in vrouwelijke vorm gebruikt.