×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Camilla, de hertogin van Cornwall is jarig

  Camilla, de hertogin van Cornwall is jarig

  De vlag kan uit bij Clarence House, want Camilla is woensdag jarig. De hertogin van Cornwall is 66 jaar geworden. Ze sprak zich er gisteren nog over uit dat ze niet kon wachten tot het (stief)kleinkind ter wereld zou komen. Ze verwacht het kindje van William en Kate deze week.


  Camilla werd geboren als Camilla Rosemary Shand. Haar bekende achternaam Parker Bowles kreeg ze in 1973, toen ze trouwde met legerofficier Andrew Parker Bowles. Samen kregen zij twee kinderen. Haar huidige echtgenoot prins Charles is peetoom van een van de twee. Ondertussen is Camilla ook oma van vijf kleinkinderen.

  Ondanks haar huwelijk met Andrew en Charles’ huwelijk met Diana, bleven de twee elkaar in het geheim ontmoeten. Begin jaren negentig lekte de affaire uit en beëindigde Andrew zijn huwelijk met Camilla. Na de tragische dood van Diana in 1997, was ook Charles weer vrijgezel.

  In 2000 trok Camilla in bij Charles in Clarence House en op 9 april 2005 trouwden de twee, waardoor ze de achternaam Mountbatten-Windsor kreeg. Camilla mag zich sinds haar huwelijk met Charles officieel de hertogin van Cornwall noemen, maar ook ‘de prinses van Wales’. Die titel is voorbehouden aan de vrouw van de prins van Wales. Dat was eerst Diana, maar omdat dat zoveel los zou maken bij de  bevolking is er gekozen deze titel niet te voeren. De eerstvolgende titel van Charles, de hertog van Cornwall, wordt daarom in vrouwelijke vorm gebruikt.

  17 juli 2013 - 08:37