×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Buitenechtelijke dochter koning Albert zonder erfenis

  Delphine Boël onterfd door wettelijke vader

  Buitenechtelijke dochter koning Albert zonder erfenis

  Delphine Boël is onterfd door haar wettelijke vader, de steenrijke zakenman Jacques Boël. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. ‘Hij heeft er alles aan gedaan zodat ik niets erf’, onthult de kunstenares. Van haar echte vader zal ze bij voorbaat geen erfenis krijgen. Haar biologische vader is koning Albert. Delphine staat niet in zijn testament, omdat ze nooit door hem erkend is.

  De manier waarop Delphine Boël het nieuws moest bekendmaken was vervelend. Het Franstalige weekblad Le Soir Magazine had twee maanden geleden een stuk over haar geschreven, waarin ze de enige erfgename van de steenrijke Boël werd genoemd. Haar wettelijke vader Jacques Boël komt uit een familie met een geschat vermogen van 760 miljoen. Het blad concludeerde dat ook zonder Albert’s erfenis de toekomst van Delphine is veiliggesteld. Ze eiste een rectificatie met haar kant van het verhaal, die deze week zou verschijnen. Ze schrijft daarin: ‘ (Jacques) Boël, mijn adoptievader, heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat ik niets erf. Ik ben en zal geen erfgenaam zijn van de familie Boël’. Het blad maakte er voorpaginanieuws van, met Delphine afgebeeld tussen haar biologische en haar wettelijke vader. Die laatste heeft het niet op alle publiciteit rondom zijn naam, temeer hij al decennialang gescheiden is van de dame die Delphine het leven schonk. 
  Het blad is echter niet in de winkels terechtgekomen. De publicatie is voorkomen doordat ‘een bekend persoon’, niet Jacques Boël, naar de rechter stapte.

  31 januari 2013 - 09:43