Placeholder

Buitenechtelijke dochter koning Albert zonder erfenis

Delphine Boël is onterfd door haar wettelijke vader, de steenrijke zakenman Jacques Boël. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. ‘Hij heeft er alles aan gedaan zodat ik niets erf’, onthult de kunstenares. Van haar echte vader zal ze bij voorbaat geen erfenis krijgen. Haar biologische vader is koning Albert. Delphine staat niet in zijn testament, omdat ze nooit door hem erkend is.

De manier waarop Delphine Boël het nieuws moest bekendmaken was vervelend. Het Franstalige weekblad Le Soir Magazine had twee maanden geleden een stuk over haar geschreven, waarin ze de enige erfgename van de steenrijke Boël werd genoemd. Haar wettelijke vader Jacques Boël komt uit een familie met een geschat vermogen van 760 miljoen. Het blad concludeerde dat ook zonder Albert’s erfenis de toekomst van Delphine is veiliggesteld. Ze eiste een rectificatie met haar kant van het verhaal, die deze week zou verschijnen. Ze schrijft daarin: ‘ (Jacques) Boël, mijn adoptievader, heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat ik niets erf. Ik ben en zal geen erfgenaam zijn van de familie Boël’. Het blad maakte er voorpaginanieuws van, met Delphine afgebeeld tussen haar biologische en haar wettelijke vader. Die laatste heeft het niet op alle publiciteit rondom zijn naam, temeer hij al decennialang gescheiden is van de dame die Delphine het leven schonk. 
Het blad is echter niet in de winkels terechtgekomen. De publicatie is voorkomen doordat ‘een bekend persoon’, niet Jacques Boël, naar de rechter stapte.