Britse royals herdenken Elizabeth en Margaret

Elizabeth, de koningin-moeder en haar dochter prinses Margaret werden vandaag geëerd in een herdenkingsdienst. De moeder en zus van de Britse vorstin overleden tien jaar geleden, kort na elkaar. Bijna de hele Britse koninklijke familie was aanwezig in de St. George's Kapel van Windsor Castle.

De deken van Windsor sprak uit dat de twee dames een ‘wezenlijke verrijking’ hebben geleverd aan het leven van hen die aanwezig waren tijdens de dienst.

Koningin Elizabeth II en prins Philip, Hertog van Edinburgh, hadden hun hele familie bij zich. Prinses Anne was met haar man Timothy Laurence. Prins Harry vermaakte zich met Sophie, Gravin van Wessex. Ook waren prins Charles en Camilla tijdens de herdenking aanwezig, net als prins Andrew, de hertog van York en de prinsessen Beatrice en Eugenie. William en Kate, Zara en Mike, de twee koppels die vorig jaar in het huwelijksbootje stapten, waren afwezig, net als prins Edward, de Graaf van Wessex. William en Kate skiën naar verluidt op dit moment in de Franse Alpen. Peter en Autumn Phillips waren daags tevoren verblijd met de geboorte van hun dochter Isla Elizabeth, waardoor ook zij verstek lieten gaan.

‘Iedereen hier aanwezig deze morgen koestert een aantal speciale, persoonlijke herinneringen. herinneringen die gevoelens van genegenheid en respect aanwakkeren,’ sprak de deken tijdens de dienst. ‘Terecht worden deze herinneringen veilig en discreet opgeborgen in onze harten en geesten.’ Toch zijn er ook gemeenschappelijke thema’s die herinnerd worden in alle openheid. De loyaliteit van beiden bijvoorbeeld. ‘Naar familie en vrienden, loyaliteit naar het land en de Gemenebest […] en aan de Heer en vader van onze Heer Jesus Christus.’

Margaret’s zoon Linley en dochter Sarah waren ook aanwezig. Burggraaf Linley was met zijn vrouw Serena en kinderen Charles en Margarita. De laatste was bruidsmeisje bij het huwelijk van William en Kate. Lady Sarah nam haar man Daniel en zoons Samuel en Arthur mee.