×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse premier praat over zijn gesprekken met koningin

  Cameron vindt gesprekken met Elizabeth therapeutisch

  Britse premier praat over zijn gesprekken met koningin

  De Britse premier David Cameron vindt zijn wekelijkse gesprek met de koningin Elizabeth II therapeutisch. Dit geeft de politicus toe in een documentaire die ITV zondag uitzendt.

  ”In sommige opzichten werkt het best therapeutisch. Als ik een problematisch dossier van de overheid moet uitleggen aan iemand met zo’n ongelooflijke ervaring, wordt het in veel gevallen vaak duidelijk”, zegt de Britse premier.

  De 86-jarige Britse vorstin ontvangt premier Cameron elke woensdagavond om 18.30 uur om overheidszaken te bespreken. ”Haar goede vragen dwingen me om even goede antwoorden te formuleren”, legt Cameron uit. ”Ik ben me ervan bewust dat ik voor haar de twaalfde minister-president ben. Ze luistert al 60 jaar naar politici”, vervolgt de huidige bewoner van Downingstreet 10.

  De 2 uur durende documentaire Our Queen (Onze Koningin) gaat over de laatste twee decennia in Buckingham Palace. De Britse regisseur Michael Waldman en schrijver Robert Hardman spraken leden van de koninklijke familie, leden van de hofhouding en politici.

  18 maart 2013 - 08:45