Placeholder

Britse premier praat over zijn gesprekken met koningin

De Britse premier David Cameron vindt zijn wekelijkse gesprek met de koningin Elizabeth II therapeutisch. Dit geeft de politicus toe in een documentaire die ITV zondag uitzendt.

”In sommige opzichten werkt het best therapeutisch. Als ik een problematisch dossier van de overheid moet uitleggen aan iemand met zo’n ongelooflijke ervaring, wordt het in veel gevallen vaak duidelijk”, zegt de Britse premier.

De 86-jarige Britse vorstin ontvangt premier Cameron elke woensdagavond om 18.30 uur om overheidszaken te bespreken. ”Haar goede vragen dwingen me om even goede antwoorden te formuleren”, legt Cameron uit. ”Ik ben me ervan bewust dat ik voor haar de twaalfde minister-president ben. Ze luistert al 60 jaar naar politici”, vervolgt de huidige bewoner van Downingstreet 10.

De 2 uur durende documentaire Our Queen (Onze Koningin) gaat over de laatste twee decennia in Buckingham Palace. De Britse regisseur Michael Waldman en schrijver Robert Hardman spraken leden van de koninklijke familie, leden van de hofhouding en politici.